Азаров виступив «на розігріві» у Софії Ротару і Таїсії Повалій

Азаров виступив «на розігріві» у Софії Ротару і Таїсії Повалій21 вересня прем’єр-міністр Микола Азаров взяв участь в урочистій церемонії відкриття тепличного комплексу Дмитра Фірташа в його рідному селі Синьків (Заліщицький район Тернопільщини). Проте головною подією дня буде мега-концерт, в якому повинні взяти участь Софія Ротару і Таїсія Повалій. Концерт пройде на новому стадіоні у Синькові, теж збудованому Фірташем.

Цей стадіон може вмістити п‘ять тисяч людей. Відвідати концерт за запрошеннями зможуть мешканці Синькова, навколишніх сіл, Заліщиків, Тернополя та Чернівців. В афішах концерту «Живи в Україні» зазначено, в якому візьмуть участь Софія Ротару, Таїсія Повалій, Олександр Пономарьов, Олег Скрипка, гурт «ТІК», Антоніна Матвієнко, Арсен Мірзоян та інші.

Мешканці Синькова кажуть, що разом з будівництвом тепличного комплексу Дмитро Фірташ побудував новий будинок культури, готель, дитячий садок, відремонтував школу. Однак деякі мешканці села скаржилися, що заради будівництва цих об’єктів у них відбирали земельні ділянки.

Глава українського уряду прилетів у Синьків на гелікоптері з Чернівців. У супроводі великої кількості охоронців Микола Азаров під’їхав до теплиць у броньованому мікроавтобусі, вийшовши з якого одразу попрямував до людей привітатися.

Біля тепличного комплексу зібралося кілька сотень людей, проте переважно – запрошені гості і чиновники різних рангів. Місцевих жителів на відкритті були одиниці. Стороннім потрапити у село було неможливо. Дорогою до Синькова стояли два пости ДАІ, а безпосередньо при в’їзді в село міліціонери перевіряли кожен транспортний засіб на наявність запрошень. Якщо такого не було – у населений пункт просто не пропускали.

У відкритті комплексу взяли участь крайові намісники Чернівецької, Тернопільської та Львіської областей – Михайло Папієв, Валентин Хоптян і Михайло Костюк.

Довідка

Тепличний комплекс належить компанії DF Agro, власником якої є Дмитро Фірташ. Площа теплиць становить 10 гектарів. Очікуваний щорічний врожай – 4 тис тонн помідорів, 1,55 тис тонн перцю та 350 тонн огірків. Завдяки виробництву перцю в Синькові обсяг імпорту цього овочу в Україну скоротиться на 20%. У тепличному комплексі працює близько 150 осіб. Будівництво, за деякими даними, обійшлося в 100 мільйонів доларів, після завершення теплиця буде однією з найбільших у світі.

Джерело

peredplata