Тариф на спецперевезення  маршрутками під час карантину  підвищувати у Чернівцях не будуть – Каспрук

Міський голова Олексій Каспрук  на засіданні виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено пропозицію перевізників  дозволити  у Чернівцях  спецперевезення на  автобусних маршрутах за тарифом 10 гривень,  запропонував  тариф не підвищувати  та  дозволи  спецперевезення на всіх автобусних маршрутах  за умови дотримання вимог Головного державного санітарного лікаря. Про це інформує пресслужба міської ради.

Олексій Каспрук  звернув увагу на те, що у діючому тарифі  5 гривень вартість  пального становить 26,40 грн.  при середній вартості дизпалива на сьогодні  у Чернівецькій області 21,74 грн., завантаженість   автобусів у діючому  тарифі – 18-22 місця, що  відповідає кількості  сидячих  місць. Даних про збільшення  зарплати водіям і відповідно  ріст  надходження ПДФО  до міського бюджету від працівників, зайнятих у пасажирських транспортних перевезеннях, немає. Отже жодних обґрунтованих підстав переглядати  тариф  під час виконання  спецперевезень також   немає. 

Членам виконкому міський голова довів інформацію про діючі тарифи на пасажирські перевезення в інших містах України. На час карантину і після  пом’якшення карантинних обмежень у жодному обласному центрі  України тариф на автобусні перевезення не переглядався, хоча  в усіх містах діють  обмеження щодо перевезення пасажирів лише на сидячих місцях і   передбачена обов’язкова поточна дезінфекція  транспортних засобів.

Виконком не прийняв рішення про дозвіл розпочати спеціальні перевезення на всіх автобусних маршрутах, посилаючись на те, що це не входить у його  повноваження.

Міський голова Олексій Каспрук заявив, що рішення про організацію спеціальних  перевезень  на всіх  автобусних маршрутах за діючим тарифом 5 гривень  26 травня розглядатиме  міська комісія з питань ТЕБ та НС і він сподівається, що таке рішення буде  прийняте.   

peredplata