Чернівецька Податкова провела семінар

Чернівецька Податкова провела семінарДнями чернівецькі податківці провели черговий семінар – тренінг для приватних підприємців – платників єдиного податку. Темою даного заходу був порядок заповнення Книги обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість.

Присутнім розповіли, що відповідно до підпункту 296.1.1 пункту 296.1 статті 296 глави 1 розділу ХIV Податкового кодексу України фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування ведуть книгу обліку доходів, у якій щоденно, за підсумками робочого дня, відображають отримані доходи. При цьому нормами Податкового кодексу та наказу №1637 не передбачено ведення Книг окремо найманими працівниками фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку.

Крім того податківці поінформували підприємців про порядок нарахування та строків сплати єдиного податку, термінів подання податкової звітності та порядок заповнення декларації.
А. А.

peredplata