У тарифи ЖКГ входитимуть витрати на інвестиції

У тарифи ЖКГ входитимуть витрати на інвестиціїВерховна Рада прийняла за основу законопроект про включення витрат з реалізації інвестиційних проектів у сфері централізованого тепло-, водопостачання і водовідведення в складову тарифів за ці послуги.
Проект закону №10368 в першому читанні у вівторок набрав 230 голосів “за”.

Згідно з документом, повноваження по затвердженню інвестпрограм підприємств централізованого тепло-, водопостачання і водовідведення закріплені за Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг).

Законопроектом передбачено, що плата від споживачів усіх категорій за послуги централізованого тепло-, водопостачання і водовідведення, а також за електроенергію і газ, споживаний для надання таких послуг, буде зараховуватися на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання.

Крім того, документ встановлює стимулюючий принцип тарифоутворення.
Автором законопроекту №10368 є народний депутат Ігор Глущенко (фракція Партії регіонів), документ зареєстрований у парламенті 19 квітня 2012 року.

Крім того, Нацкомпослуг розробляє і затверджує Порядок подання, розгляду, схвалення та виконання цих інвестпрограм, а також розробляє і затверджує порядки (методики) формування тарифів на теплову енергію у сфері теплопостачання для суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках.

peredplata