Боротьба з кризою триватиме 10 років

Боротьба з кризою триватиме 10 роківСвітовій економіці буде потрібно не менше 10 років, щоб оговтатися від фінансової кризи, що почалася в 2008 році.

Про це сказав головний економіст МВФ Олів\’є Бланшар. Але, незважаючи на те, що увага зараз зосереджена на європейських складнощах, США також мають бюджетні проблеми, які необхідно вирішити, додав він.

Бланшар сказав, що корекція в єврозоні вимагає зниження цін в обтяжених боргами південних країнах і підвищення – в центральних країнах.

Так як Європейський центробанк буде підтримувати інфляцію в блоці на рівні 2%, центральні держави отримають інфляцію вище 2%, чого завзято пручається Німеччина, де спогади про гіперінфляції 1920-х років до цих пір виникають при обговоренні процентних ставок.

\”Деяке підвищення рівня інфляції в Німеччині має просто розглядатися як необхідне і бажане, пов\’язане з ціновою корекцією, – сказав Бланшар. – Враховуючи загальну ситуацію з попитом і обов\’язок ЄЦБ забезпечувати цінову стабільність, це не стане початком гіперінфляції\”.

peredplata