Більше ніж благодійність: мешканці постраждалих від підтоплення населених пунктів отримують безплатні продукти від «АТБ»

 «АТБ» оперативно долучилася до підтримки людей, що мешкають у  західних областях, які цього літа зазнали потужного удару руйнівної повені. За офіційними даними, нинішнє лихо за масштабом значно перевищує аналогічне підтоплення 2008 року: зруйновано мости, дороги, газопроводи та лінії електропередач, затоплено чи знищено вщент сотні житлових будинків. Таким чином,  багато українських родин втратили дах над головою і тепер не мають засобів для існування.

Майже тисяча мешканців постраждалого регіону в містах і селах вже отримує  від «АТБ» безплатні продовольчі набори.

Торговельна мережа «АТБ» відома мешканцям Чернівців своїм широким асортиментом гарантовано якісних продуктів і товарів першої необхідності –  ці магазини  пропонують більш як 3,5 тис. найменувань.  Компанія зробила благодійність важливою частиною стратегії динамічного розвитку. Нагадаємо, що у 2019 році у нашому обласному центрі на вулиці Руській, 219е (корп.2) прийняв покупців перший сучасний і комфортний «АТБ» на Буковині.

Кількома роками раніше для надання системної підтримки тим категоріям громадян, які її потребують, створили Благодійний фонд «АТБ». Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Борис Марков, голова ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ», мешканцям постраждалої від великої води Івано-Франківської області передали 950 продуктових наборів. Пакети збирали з урахуванням основних потреб людини. Туди увійшли різні крупи, макаронні вироби, консерви, питна вода. Цей проєкт проводять спільно з представниками районних адміністрацій постраждалих територій. Місцева влада, в тому числі й у нашому головному місті Буковини, складає списки осіб, які особливо потребують підтримки.

За інформацією «АТБ», допомогу отримають жителі більш як 80 населених пунктів області в Тлумацькому, Галицькому, Тисменицькому й інших постраждалих від стихії районах області, а також в Івано-Франківську. Формуванням продуктових наборів для передання постраждалим мешканцям Прикарпаття  займалися співробітники магазинів і логістичних центрів мережі «АТБ», розташованих на території західних областей.

Корпорація «АТБ» має чималий досвід гуманітарних проєктів з підтримки людей у ​​важку хвилину. Раніше мережа реалізувала масштабну соціальну ініціативу з надання продуктових наборів під час суворого карантину, який був оголошений наказом уряду від 12 березня 2020 року: мешканці 191 населеного пункту в 24 областях України  отримали продуктові набори з необхідними побутовими товарами на суму 100 мільйонів гривень. Таку допомогу  надали майже 580 тисячам осіб.  Отже, понад пів мільйона українських родин  мали змогу нормально  харчуватися в умовах вимушеної ізоляції.

Саме ця благодійна акція корпорації «АТБ» стала найбільш масштабним проєктом за всі роки незалежності. Вона продемонструвала,  що таке корпоративна соціальна відповідальність бізнесу, в тому числі й того, що працює на території нашої Буковини.

Щоб допомогти українській медицині боротися із  коронавірусом нового типу, корпорація «АТБ» відгукнулася на прохання Офісу Президента і за 10 мільйонів гривень  купила у Франції 12 сучасних лабораторних комплексів. Це обладнання в режимі реального часу одночасно може проводити сотні тестів, виявляти COVID-19 і багато інших небезпечних інфекцій. Діагностичні комплекси передали клінікам і лабораторним центрам Києва, Чернівців, Івано-Франківська, Дніпра, Херсона й інших постраждалих від коронавірусної інфекції міст.

Щодня 1126 супермаркетів «АТБ» у 290 населених пунктах 24 областей країни, включаючи й нашу Чернівецьку, відвідують майже 4 млн клієнтів. У кожному з регіонів  ці магазини  є важливими інфраструктурними об’єктами. Їхніми послугами користуються широкі верстви населення.

 

peredplata