МКП «Чернівцітеплокомуненерго» отримає 2,9 мільйона гривень на виплату зарплати

МКП «Чернівцітеплокомуненерго»  отримає 2,9 мільйона гривень на виплату заробітної плати  своїм працівникам за червень цього  року. Виплату зарплати буде проведено  за рахунок коштів, які були передбачені  у міському бюджеті на співфінансування  заходів проекту з модернізації  системи теплопостачання міста за кредитні кошти ЄБРР.  Згоду на такий перерозподіл коштів міського бюджету 15 липня дав  виконавчий комітет міської ради після попередньої зустрічі з  трудовим колективом підприємства. Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

1 липня цього року  статутний капітал МКП «Чернівцітеплокомуненерго»  за рішенням  міської ради було  поповнено на 8 971 200 гривень. З цих коштів 2,6 млн. грн. було спрямовано на виплату заробітної плати  працівникам підприємства за травень, 2,5 млн. грн. – на оплату послуг з розподілу та постачання електроенергії у березні – квітні цього року,  2,38 млн. грн.- на оплату послуг з  розподілу природного газу у квітні-травні, 520 тисяч гривень – на сплату екологічного податку за  І квартал цього року,  971,2 тис. грн. –  на погашення тіла кредиту та відсотків за проектом НЕФКО з модернізації  системи теплопостачання в районі вул. Салтикова-Щедрина та Залозецького.         

Водночас  МКП «Чернівцітеплокомуненерго»  не може отримати  від ЄБРР   кредитні кошти  та розпочати у липні цього року роботи з модернізації системи теплопостачання, оскільки міська рада 1 липня ц.р. відмовилася  ратифікувати  кредитний договір та договір гранту з ЄБРР.         

Міжнародний тендер на  роботи з модернізації  системи теплопостачання Чернівців за кошти ЄБРР  було проведено у лютому ц.р. Переможців  було визначено за двома лотами, підписання  угод з ними після проходження усіх погоджувальних  процедур було заплановано на 8 липня ц.р. Зокрема, українська  компанія зі Львова – Corporation Energoresurs-Invest готова  підписати угоду та приступити до робіт у Чернівцях з реконструкції та заміни теплових мереж на 6-ти  ділянках магістральних теплотрас  загальною вартістю 2,181 млн. EUR. Італійська компанія Amarc DHS srl. готова після підписання угоди  приступити до проектування, поставки, монтажу, випробування  та введення в експлуатацію   269 ІТП в 193 будинках, з яких 86 ІТП розташовані в тепловому районі котельні «Руська» та 183 ІТП в тепловому районі котельні Південна- 3. Загальна вартість цих робіт становить 3,590 млн. EUR.         

Проект рішення про ратифікацію  Кредитного договору та Договору гранту з ЄБРР  міський голова Олексій Каспрук вносить на розгляд міської ради повторно.

peredplata