У Чернівецькій області реконструюють приймальні відділення 5 лікарень

Приймальні відділення п’яти лікарень області вже найближчим часом реконструюють та забезпечать потужним діагностичним обладнанням. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Такі зміни на медичні заклади очікують у рамках зініційованої Президентом України Володимиром Зеленським програми «Велике Будівництво».

Як розповіли заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак та директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, на ремонт приміщень витратять 40 мільйонів гривень.

Крім того, обласна лікарня та лікарня швидкої медичної допомоги отримають ангіографи, комп’ютерні та магнітно-резонансні томографи. Аналогічні комплекти обладнання, окрім ангіографа, встановлять також у Сокирянській, Вижницькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

– Маємо невеликий запас коштів, за допомогою якого хочемо підготуватися до можливого спалаху коронавірусу восени. Плануємо, зокрема, осучаснити реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, збудувавши у цьому закладі кисневу станцію, – повідомила Наталія Гусак.

Також найближчим часом придбають додаткове обладнання для перинатального центру, кошти для цього передбачили ще на початку року.

Реконструкції потребує і обласна дитяча лікарня. Наразі необхідну проєктно-кошторисну документацію вже виготовили, тож шукатимуть гроші на ремонт.

peredplata