Служба зайнятості знайшла роботу для  3,5 тисяч буковинців

Послаблення карантинних обмежень сприяли працевлаштуванню незайнятого населення Чернівецької області. З початку року служба зайнятості знайшла роботу для  понад 3,5 тис. осіб. Про це інформує Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

–                     Карантин позначився на багатьох сферах діяльності, більшість роботодавців припинили найм працівників. Проте впродовж червня-липня спостерігається збільшення кількості пропозицій роботи у сфері обслуговування, транспортних перевезень та громадського харчування. Кар’єрні радники допомагають якнайшвидше підібрати працівників, електронною поштою надсилають безробітним пропозиції роботи, інформують про переваги легальної зайнятості, домовляються з роботодавцями про співбесіду, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше вакансій по області у переробній промисловості (18,6%), транспорті (12,4%), охороні здоров’я (12,2%), будівництві (8,7%), торгівлі (7,8%), освіті (6,3%).

Середня заробітна плата по вакансіях складає 6,5 тис. грн, більшість вакансій (34,1%) роботодавці пропонують із оплатою від мінімальної до 6 тис. грн, від 6 до 7 тис. грн – 13,7%,  чверть вакансій із оплатою від 7 до 10 тис. грн, 6,3% вакансій з оплатою понад 10 тис. грн.

 

 

peredplata