Дороги у Новоселицькому та Глибоцькому районах відремонтують за кредитні кошти

Буковина візьме кредит у держави, аби відремонтувати дороги у районах. Таке рішення ухвалили депутати 6 серпня на сесії Чернівецької обласної ради. Наразі у регіоні працюють над реалізацією цього проєкту. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Так, представники Чернівецької ОДА разом із депутатами обласної ради, а також представниками місцевого самоврядування, проінспектували дороги у Новоселицькому та Глибоцькому районах.

У Новоселицькому районі відвідали шість ділянок доріг: дві у напрямку «Маршинці – Форосна – Довжок», «Ванчиківці – Черленівка», «Малинівка – Маршинці», «Бояни – Арбуряни» та «Колінківці – Рокитне», що у селах Ванчиківці, Малинівка, Маршинці та Берестя.

У Глибоці оглянули п’ять ділянок доріг, які розташовані у селах Черепівка, Кам’янка, Купка, Тарашани та Молодія.

«Уперше Уряд запустив програму, яка дозволяє нам взяти кредит та разом із органами місцевого самоврядування, відремонтувати дороги у кожному районі. Завдяки депутатам, які підтримали нашу ініціативу, та громадам, які мають кошти для співфінансування, уже в цьому році на Буковині буде значно більше відремонтованих доріг», – зазначив начальник Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг ОДА Іван Микитюк.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким обласні державні адміністрації у 2020 році зможуть залучати кредитні кошти на ремонт доріг місцевого значення.

На Буковині вирішили скористатися такою можливістю. Так, уже проінспектовано дороги в Сторожинецькому, Герцаївському, Хотинському, Глибоцькому та Новоселицькому районах, які планують полагодити, узявши позику.

peredplata