Стрілецький Кут досі не оговтався від повені

Великої біди наробила повінь у селах Стрілецький Кут, Ревне.

Майже 500 дворів було затоплено і замулено. Вода знищила городи, паркани, у багатьох хатах замулили кімнати і кухні.

Місцева влада, як може, так прагне допомогти людям у боротьбі з наслідками стихії.

Від червня аж до цих днів сільраді вдалося зачистити село від великого сміття, яке нанесла вода.

Але також треба допомогти людям вижити у таких умовах. Держава ніби й не забула про них. Та пам’ятає лиш в ряди годи. Тільки 147 обійстям відшкодовано по 20 000 гривень. Це як кіт наплакав. Бо вода наробила шкоди на великі суми грошей.

Сільський голова Вудвуд Василь Костянтинович має багато проблем з людьми і тими наслідками потопу. Бо з одного боку волонтери, церковні громади, громадські організації хочуть допомогти селянам. Але не можуть зробити так, аби всім було однаково чи всі б були задоволені допомогою. І доводиться тоді брати на себе всі проблеми.

Ось недавно, наприклад, отримали 170 пакетів допомоги від Угорщини. То йшло через Закарпаття, Івано-Франківську область. Треба було їхати за ними у Прикарпаття. Голова щиро дякує волонтерці лілії Чепель за допомогу. Але як йому треба було розділити цих 140 пакунків серед 500 потерпілих.

Звичайно, хтось залишився ображеним. Але навіть ті, хто отримав допомогу, «дякую» не сказали ні волонтерці, ні владі, ні Угорщині.

Зараз чекають на 240 пакетів допомоги від Червоного Хреста. І знову голові доведеться відповідати за те, що неможливо їх правдиво розділити.

На суботу, 22 серпня, об 14.00 у селі Стрілецький Кут на стадіоні буде зібрання людей. Вони вирішуватимуть долю села і потерпілих родин. Бо на владу нема ні надії, ні віри в неї.

 

peredplata