Буковинські фермери, які утримують молочних корів, отримають допомогу від держави

Фермери Буковини, які утримують молочних корів, отримають близько мільйона гривень допомоги від держави. Про фінансову підтримку таких господарств ішлося під час відео-zoom конференції, яку провело Міністерство розвитку економіки та сільського господарства України. Так, заступник профільного міністра Тарас Висоцький акцентував увагу на якості підготовки документів учасниками державної програми та своєчасності їх подання.

Про те, як готуються фермери Буковини, аби отримати кошти, розповів в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Бойчук. Він також зазначив, що допомога позитивно вплине на прибутковість господарств. Про це йдеться на сайі ОДА.

При підготовці пакету документів керівникам фермерських господарств слід користуватись постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року №106 «Про затвердження Порядку використання коштів передбачених в державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» (зі змінами) та наказом Міністерства розвитку економіки та сільського господарства України від 24.07.2020 №1391 «Про затвердження форм для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

Розширена інформація за адресою: аhttps://agro.me.gov.ua/ua/pidtrimka

peredplata