Заборгованість «Чернівцітеплокомуненерго» зросла до 26,2 млн гривень

На 1 жовтня поточного року, «Чернівцітеплокомуненерго» заборгувало АТ «Чернівцігаз» 26,2 млн гривень. Боргова криза, напередодні опалювального сезону, потребує втручання з боку влади та швидкого вирішення, адже через мільйонні борги комунального підприємства, чернівчани залишаться без теплопостачання. Про це повідомляє АТ «Чернівцігаз».

Про необхідність погашення боргів, АТ «Чернівцігаз» інформувала громадськість та теплопостачальне підприємство понад місяць тому. Зокрема, про проблему зриву опалювального сезону в м. Чернівці, була поінформована і місцева влада. У направлених від компанії зверненнях зазначалося, що без повного погашення заборгованості до 01.10.2020 року, об’єкти «Чернівцітеплокомуненерго» не будуть підключені до газорозподільної системи.

«Не дивлячись на всі зусилля нашої компанії привернути увагу до цієї проблеми, питання розрахунків зайшло в глухий кут. Заборгованість з 22 мільйонів зросла до 26. Окрім того, що чернівчани не отримають у свої домівки тепло, через брак коштів ми не можемо вчасно провести заплановані роботи, а це в свою чергу, ставить під загрозу стабільну роботу газорозподільної системи в зимовий період», – зазначає Голова правління АТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

Згідно з Кодексом газорозподільних систем та Закону України “Про ринок природного газу” відбір природного газу з газорозподільної системи можливий лише за відсутності заборгованості перед газорозподільним підприємством та наявності номінацій на відповідний розрахунковий період. Таким чином, АТ «Чернівцігаз» не має права розподіляти природний газ МКП «Чернівцітеплокомуненерго».

peredplata