Є кому відповісти за базар? Калинівський

Є кому відповісти за базар? Калинівський2 листопада без преси і ТБ, без громадськості і представників «Калинки» відбувся заключний етап конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора КП «Калинівський ринок».

У конкурсі, який було оголошено ще 28 квітня 2011 року, взяли участь 4 претенденти: колишній в.о. КП «МТК Калинівський ринок» Василь Максимюк, в.о. теперішнього директора Руслана Сербінчук, директор ФСТ «Локомотив», майстер спорту, кандидат в олімпійську збірну СРСР з легкої атлетики Іван Іліка та екс-директор ТОВ «Мавекс-ойл» Володимир Ільїн.

Надані концепції розвитку підприємствами були підготовлені серйозно і професійно кожним кандидатом. Тому будь-хто з них міг отримати місце генерального директора. А комісія рекомендувала секретарю Чернівецької міської ради призначити на посаду генерального директора Руслана Сербінчука. Чому?

Згідно з довідками, наданими комісії щодо роботи ринку, в цьому році значно поліпшилися фінансові показники. Тільки податків за 10 місяців сплачено 25,2 мільйона гривень, що на 4 мільйона гривень більше за аналогічний період минулого року. Загальний дохід становить 62 млн. грн., що на 8 млн. перевищує минулорічний показник.

— Я сім місяців керую ринком, — розповідає Руслан Дмитрович. – Та зробив уже чимало. Перенесення високовольтної лінії мені вдалося виконати за короткий час. До мене упродовж 9 років не могли вирішити цю проблему. З дитинства мене виховували працювати на результат. Отож і працюю.
Ринок мав проблеми зі стоянками. Швидше, з їх нестачею і цінами на паркування. Ми ж за цей час створили тут 2 безкоштовні автостоянки.

— Мало хто знає про це. Де ж вони розміщені?

— Одна стоянка на 450 автомісць — по вул. Слобідській, а на 150 авт — біля 6-го сектору. Ми капітально відремонтували громадські вбиральні, яких уже досить на ринку. До речі, усі безкоштовні. Змогли за останні місяці зламати різні традиції розрахунків за місце торгівлі тощо. Зокрема, за торгівлю на столиках раніше платили від 50 до 300 доларів США. Це тепер скасовано.

— А люди кажуть, що з них продовжують брати гроші…

— То не наші структури. То якісь «ліві» ділки. Нехай не оплачують. Якщо хтось вимагатиме оплати, нехай звертаються до адміністрації чи до мене особисто. Нам уже вдалося зламати окремі корупційні схеми.

— А що, хіба вони діяли до затримання Івана Ринжука?

— Звичайно. Наприклад, за отримання дозволу встановити ролети на 2-му поверсі контейнера, треба було платити 1500 доларів США. Тепер цей дозвіл безкоштовний. За підключення світла брали 150 дол. США. Тепер це не оплачується. Є багато незавершених робіт з асфальтування території, створення найкращих умов праці. У нас на ринку тільки 13 тисяч працівників, 9 тисяч торгових об’єктів.

— Можете з цим справитися? Маєте для цього відповідну освіту?

— Звичайно. Я закінчив Чернівецький ТЕІ КНТЕУ, працював раніше на різних керівних посадах. Останнє – це директор ринку «Газкомплектприлад».

— Ви вчилися у ЧНУ. Чому не довчилися?

— Закінчив два курси юридичного факультету. Але далі не зміг вчитися через відсутність фінансів. Тоді мав проблеми з роботою. Це 90-ті роки, коли бартером видавали зарплати. Я сам собі заробляв на навчання.

— А звідки родом?

— Я – чернівецький. Вчився у середній школі №1. Батьки мої — чернівчани. Тато — будівельник, мати працювала в банку. Тепер на пенсії. Два роки я відслужив в армії. Трохи за Союзу, восени 1991 року, решту — в Українському війську. Потім багато працював. Тож без «волохатих рук» йду по життю. Думаю, що з цією ділянкою роботи також справлюся.

Василь МУДРИЙ

Р.S. З цим призначенням не погоджуються ті, хто брав участь у конкурсі. Вони написали скарги секретарю міської ради і готують їх до суду.

peredplata