Буковинці “забули” сплатити до місцевих бюджетів понад 159 мільйонів гривень

– Сума боргів зі сплати податків до бюджетів територіальних громад на початок грудня перевищує 159,0 млн. грн. Це ті кошти, що місцеві громади могли би витратити на розвиток соціальної сфери та інфраструктури, проте вони втрачають таку можливість” – розповідають у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

За словами податківців, незважаючи на проведення всього комплексу заходів стягнення визначених нормами ПКУ, питання погашення боргів перед місцевими бюджетами, серед інших, залишається найбільш актуальним. Також у відомстві радять боржникам звернути увагу на те, що 10 грудня 2020 року набрав чинності Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072 – ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Прийняті цим Законом зміни, спрямовані на підтримку платників податків, які зазнають суттєвих втрат внаслідок встановлених Урядом обмежувальних протиепідеміологічних заходів, недопущення виникнення та зростання податкового боргу.

Зокрема, змінами передбачено списання податкового боргу платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за всіма податками та зборами не перевищує 3 060 гривень.

Також можна відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу платників податків – фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, що в загальній сумі не перевищує  . Детальніше про законодавчі зміни у Інформаційному листі №17 за посиланням:  https://tax.gov.ua/data/material/000/350/444724/InfoList17.pdf Щоб не опинитися в переліку на примусове стягнення, податківці радять усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість.

Інформацію з даного питання також можна отримати в управлінні по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35. Заборгованість буковинців зі сплати місцевих податків у розрізі територіальних громад  станом на 01.12.2020 року (https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/445149.html)

peredplata