Скільки заробляють буковинці

Заробітна плата та стан її виплати у Чернівецькій області у січні 2019 року

 Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) Чернівецької області у січні п.р. становила 6958 грн, що в 1,7 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн), але на 22,9% менше рівня грудня 2018р.

Індекс реальної заробітної плати в січні п.р. порівняно з груднем 2018р. становив 76,4%. Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: операції з нерухомим майном (10081 грн), серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (9148 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (3979 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (6822 грн).

На 1 лютого п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) становила 145,5 тис.грн, більше третини якої (39,0%) припадало на економічно активні підприємства.

Уся сума боргу економічно активних підприємств утворилася на підприємствах з діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування м.Чернівців.

peredplata

1 thought on “Скільки заробляють буковинці

  1. А чому ви не згадали лікарів та вчителів з зарплатою у 3800 грн

Comments are closed.