На Буковині зменшилась кількість сільськогосподарських тварин

Виробництво продукції тваринництва у Чернівецькій області у 2020 році

 У 2020р. у Чернівецькій області, за попередніми даними, господарствами усіх категорій вироблено 65,3 тис.т м’яса (реалізація сільськогосподарських тварин на забій у живій масі), 248,3 тис.т молока, 344,1 млн.шт яєць та 0,1 тис.т вовни.

У порівнянні з 2019р. збільшився обсяг виробництва м’яса на 1,4%. Разом з тим, зменшилися обсяги виробництва вовни (на 7,4%), молока (на 4,4%) та яєць (на 1,1%).

На 1 січня п.р. в господарствах усіх категорій утримувалось 72,9 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 47,6 тис., 146,5 тис. – свиней, 42 тис. – овець і кіз, 3,4 млн – свійської птиці.

Порівняно з 1 січня 2020р. відбулося зменшення чисельності всіх видів сільськогосподарських тварин. Так, великої рогатої худоби стало менше на 5,1% (у т.ч. корів – на 3,1%), свиней – на 0,6%, овець та кіз – на 2,9%,  птиці – на 9,9%. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

 

peredplata