Встановлення касових апаратів для ФОП 2, 3, 4 груп відтерміновано до 2022 року – Чернівецька ДПС

Головне управління ДПС у Чернівецькій обласні доводить до відома платників податків, які звертаються до ЦНАП Чернівецької міської ради про зміни в законодавстві, якими встановлюються вимоги до застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Законом України від 01.12.2020 р. №1017-XI внесені зміни до податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсаціях покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій.

А саме відтерміновуються до 01 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО/ПРРО для ФОП, які є платниками єдиного податку ІІ, ІІІ, ІV груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 МЗП (з 1 січня 2021 р. – 1 320 000 грн.), крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, а саме:

  • Реалізація технічноскладних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • Реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
  • Реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенногоутворення та напівдорогоцінного каміння.

З ризикових виключено такі сфери:

  • Реалізація товарів (надання послуг) через мережу інтернет;
  • Роздрібна торгівля вживаними товарами в магазинах (КВЕД 47.49);
  • Діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого харчування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена пунктом 11 ст. 9 Закону про РРО;
  • Діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;
  • Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення (КВЕД 55.10)
  • Реалізація текстилю (крім реалізації за готівкові гроші на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується КМУ (постанова КМУ від 22.07.2020 р. №634).

Тобто єдинники ІІ, ІІІ, ІV груп, які здійснюють здійснюють зазначені вище операції, будуть зобов’язані вести розрахунки через РРО у разі перевищення ліміту доходу (1 320 000 грн).

 

 

 

 

peredplata