За рік кількість українців, незадоволених розвитком події в країні, зросла вдвічі, до рекордних 78,3%, – опитування

78,3% українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямку. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому Центром “Соціальний моніторинг”, яке проводилося 15-25 січня 2021 року.

У звіті наголошується, що це найвищий показник за останні 12 місяців. Так, в грудні 2019 року відсоток тих, хто дотримувався такої ж думки, склав всього лише 45,3%.

При цьому 87% опитаних негативно поставилися до ініціативи уряду підвищити тарифи на газ, електроенергію та опалення з 1 січня 2021 року. І за це 59,3% респондентів готові відправити Кабмін Дениса Шмигаля у відставку.

Центр “Соціальний моніторинг”
Кожен п’ятий опитаний (20,3%) вважають, що Партія “Опозиційна платформа – За життя” пропонує найбільш продуманий і реалістичний сценарій щодо встановлення миру на Донбасі. Також ОПЗЖ лідирує серед симпатій респондентів до тих партій, які пропонують найбільш продумані і реалістичні плани для економічного зростання і поліпшення добробуту українців (18,3%).
 
 
Також більша кількість опитаних вважають, що саме ОПЗЖ відстоювала інтереси звичайних людей у питанні прийняття законів про землю (17,6%). На другому місці – ВО “Батьківщина” (15,2%). Партія “Слуга народу” опинилася на третьому місці (10,7%).
Центр “Соціальний моніторинг”

Крім того, українці впевнені, що саме “Опозиційна платформа – За життя” зробила більше інших парламентських фракцій у питанні обмеження необґрунтовано високих виплат чиновникам і менеджерам наглядових рад (15,2%). За нею йде “Слуга народу” (11,7%), далі – “Європейська Солідарність” і ВО “Батьківщина” (8,9 і 8,6% відповідно).

Центр “Соціальний моніторинг”
 

Опитування проводилося на всій території України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей та Криму, 15-25 січня 2021 року. Метод опитування – особисте інтерв’ю за місцем проживання. Загальна кількість респондентів – 3014. Ймовірна похибка – 1,1-1,9%. 

peredplata