На Буковині планують виділити понад 100 млн на ремонт трьох лікарень

Реконструкцію та ремонт обласних багатопрофільних лікарень, які робитимуть 2021 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку, обговорили під час наради у Чернівецькій ОДА.

Зокрема лікарня швидкої медичної допомоги, обласна клінічна та обласна дитяча лікарня підготували проєктно-кошторисну документацію на виконання робіт, загальна вартість яких – 124 мільйони гривень.

Так, у обласній дитячій лікарні планують відремонтувати відділення пульмонології, у обласній клінічній мають на меті реконструювати хірургічний блок та інфекційний підрозділ. У лікарні швидкої медичної допомоги оновлення потребують центр невідкладної неврології, а також відділення інтенсивної терапії, опікове та відновного лікування.

Так, заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак рекомендувала генеральним директорам цих установ передати проєктно-кошторисну документацію Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, аби тамтешні фахівці скоригували її.

– Необхідно усунути усі дрібні недоліки, перевірити, чи відповідають документи сучасним вимогам. Усе це для того, аби не доводилося витрачати зайвий час та кошти після початку робіт, – пояснила Наталія Гусак.

Крім того, заступниця голови ОДА також доручила керівникам медичних закладів сформувати список обладнання, необхідного для ремонтованих відділень. За ї словами, потребу закладів передадуть до Офісу Президента, де саме вивчають це питання.

peredplata