«АТБ» втримала лідерські позиції в рейтингу кращих роботодавців в українській торгівлі

Ретельне дослідження міжнародного кадрового порталу grc.ua показало, що в 2019–2020 роках компанія «АТБ» посіла найвищі позиції в рейтингу кращих роботодавців у галузі роздрібної торгівлі. Роботу в команді лідера вітчизняного ритейлу вважають привабливою більшість здобувачів вакансій. За довгі роки роботи «АТБ» має бездоганну репутацію надійного роботодавця, в тому числі й на нашій Буковині. Переваги працевлаштування в «АТБ» не обмежуються стабільною заробітною платою та наявністю соцпакета. Це ще й можливість навчатися безоплатно, щоб стати фахівцем високого рівня і мати змогупобудувати кар’єру.

Мільйони українських громадян знають «АТБ» як надійного, перевіреного часом постачальника гарантовано свіжих продуктів та якісних товарів першої необхідності за максимально доступними цінами. Магазини найбільшої вітчизняної торговельної мережі кожного дня відвідують понад 4 млн українців – серед нихбагато мешканців Чернівців.  Варто зазначити, що компанія працює на українському ринку ритейлу вже понад чверть століття і посідає лідерські позиції за декількома показниками. Сьогодні «АТБ» є не тільки лідером галузі роздрібної торгівлі за товарообігом, географією присутності, кількістю магазинів, обсягом сплати податків і зборів, але й найбільшим роботодавцем. На підприємствах корпорації «АТБ»працевлаштовано понад 68 тисяч осіб. Це означає, що десятки тисяч українських родин у 24 областях України, включаючи й Чернівецьку, мають стабільне джерело прибутку.

Міцна команда «АТБ» дуже велика, але повсякчас продовжує зростати. Неухильно дотримуючись стратегії динамічного розвитку, компанія щороку відкриває близько сотні нових супермаркетів, у 50–60 магазинах проводить модернізацію. Тож у країні створюють до десяти тисяч конче необхідних нових робочих місць кожного року. Навіть у важкому в економічному і пандемічному плані 2020-му в країні прийняли перших покупців 127 нових супермаркетів «АТБ». Нині в 308 населених пунктах України працюють 1205 магазинів цієї мережі. Протягом року були працевлаштовані  5,5 тисяч осіб. Дехто із них уже почав будувати кар’єру в компанії. Це важливо і для жителів великих міст, і для мешканців периферії. Безробіття є однією з ключових проблем української економіки. Через це останніми роками  став дуже помітним масштабним відтік кваліфікованої робочої сили за кордон.

Треба підкреслити, що кадрова політика компанії спрямована на розвиток найціннішого ресурсу – людського капіталу. Щоб мати в штаті висококласних фахівців (грамотних керівників, продавціві т. д.) компанія ще на початку 2000-х років розпочала власним коштом їх навчати. У Дніпрі відкрили перший учбовий центр «АТБ». Потім такі центри підготовки персоналу з’явилися в Києві, Львові й Одесі. Щорічно в них підвищують кваліфікацію, отже, отримують можливість кар’єрного зростання, більш як 4000 осіб. Такі кадрові майстерні є гордістю компанії, бо вони забезпечують динамічний розвиток якісним кадровим резервом. Цікаво, що понад 85% керівників торговельної мережі «АТБ» свого часу прийшли в компанію на найпростіші посади. Пройшовши навчання, вони стали фахівцями у своїй сфері,  почали підніматися  кар’єрними сходинками.

Компанія «АТБ» втримала лідерські позиції в рейтингу кращих роботодавців в українській торгівлі. За даними міжнародного кадрового порталу grc.ua (колишній HeadHunter) саме роботу в «АТБ» українці, в тому числі й на Буковині, вважають найпривабливішою. Йдеться як про професіоналів, які мають багатий досвід, так і про тих, хто шукає перше робоче місце.

Окрім торговельної мережі «АТБ-Маркет» до складу корпорації «АТБ» також входять численні підприємства, які займаються управлінням активами, логістикою, виробництвом продуктів харчування. Саме завдяки потужному кадровому потенціалу вони багато років поспіль стабільно посідають лідируючі позиції в своїх сегментах бізнесу. Завдяки їхній діяльності мільйони українців можуть купувати гарантовано свіжі продукти та якісні товари першої необхідності, а майже 70 тисяч наших громадян, серед яких і мешканці Буковини,  мають стабільну роботу з конкурентною зарплатою.

Марія Сухомлин

 

peredplata