«Доступна іпотека 7 %». Як буковинцям придбати житло в кредит на вигідних умовах

Президент України Володимир Зеленський привітав дві родини, які сьогодні першими підписали договори іпотеки з банками в межах Державної програми «Доступна іпотека 7%».

Це сім’я Сергія та Валерії Лапченків, які чекають на поповнення, та Максима й Наталії Максимюків, які виховують 4-річного сина Марата. Обидві родини з Херсонщини, але вже тривалий час проживають у столиці.

Підписання відбулося на майданчику Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» у Києві.

«Будемо працювати над тим, щоб кредити на житло під 7% були дійсно доступними для всіх в Україні. Особливо для молодих родин, які лише стають на ноги й потребують підтримки», – сказав Глава держави під час спілкування із сім’ями.

Міністр фінансів України Сергій Марченко, вітаючи перших учасників програми доступної іпотеки, закликав громадян сміливіше користуватися її перевагами.

«Звертайтеся в банки – список банків і агентів можна знайти на сайті Фонду розвитку підприємництва. Ви можете чітко зрозуміти ті кроки, які вам потрібні для отримання кредиту. Все дуже просто, дуже зрозуміло, тому ті, хто хоче покращити свої житлові умови, вже зараз можуть це зробити», – сказав Сергій Марченко.

За умовами програми, об’єктом іпотеки може бути як квартира, так і приватний будинок не старший шести років. Кредит надається на строк до 20 років. Максимальна вартість об’єкта – 2,5 мільйона гривень, а сума іпотеки – 2 мільйони. Перший мінімальний внесок – 15%. Іпотечна ставка – 7%

peredplata