Майже три мільйони дерев планують висадити цієї весни лісівники Буковини

Вони вже готуються до кампанії – обробляють ґрунти та розчищають ділянки від залишків рубки.

Як ідеться у повідомленні пресслужби Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, першими розпочнуть відновлювати, а також створювати нові ліси на Сокирянщині, Кельменеччині і Хотинщині. Тут разом з активістами і громадськістю планують долучитися до акції «Озеленення планети», що відбудеться вже 20 березня.

Далі, поступово, як дозволятиме погода, долучаться до лісокультурної кампанії майже всі лісгоспи краю. Триватимуть роботи з висаджування дерев у лісах області з березня і аж до кінця травня – в гірській місцевості.

Найбільша площа висаджування лісових культур та сприяння природньому  поновленню насаджень – у Берегометському лісомисливському господарстві (292 гектари), Путильському держлісгоспі (214 гектарів) та Сторожинецькому лісгоспі (211 гектарів).

Майже половина з усього посадкового матеріалу, який використовуватимуть лісівники, – сіянці ялини звичайної (1 мільйон 334 тисячі). Дуба звичайного планують висадити 803 тисячі штук, ялиці білої – 322 тисячі, бука – 77 тисяч. Також лісівники восени посадять клен-явір, ясен звичайний, дуб червоний, модрину європейську, псевдотсугу Мензиса, горіх чорний, сосну звичайну.

peredplata