Санаторій “Брусниця” на Буковині вже рік як не працює через великі борги

Обласний санаторій «Брусниця» майже рік не надає послуги, оскільки не може розрахуватися з боргами. Через аварійність декількох приміщень, у закладі заборонили приймати відвідувачів. Раніше там працювали лише лікувальні ванни. У санаторії звільнилася частина працівників, а борги перевищили понад пів мільйона гривень. Про це повідомляє Суспільне Буковина.

До карантину “Брусниця” надавала лише лікувальні послуги, а перебували люди в приватному закладі, розташованому поруч.

30 співробітників під час карантину звільнилися. Їм не виплатили зарплату, бо заклад не має грошей, розповів Суспільному заступник головного лікаря Руслан Вишиван. Також заклад має борги за несплату користування надрами, землею, та компослугами.

На Буковині санаторій “Брусниця” не працює через боргиСусіпльне Буковини

Санаторій “Брусниця” не працює рік

Попри те, що заклад не працює, сума боргу щомісяця збільшується. За словами голови Брусницької громади Василя Шемчука, через те, що санаторій закрили, громада не отримала 100 тисяч гривень податку за минулий рік.

В обласній раді вирішують, звідки перенаправити гроші, аби погасити борги. У коментарі Суспільному голова облради Олексій Бойко сказав, що вже погасили заборгованість за газ.

У 2019 році депутати облради проголосували за передачу “Брусниці” в оренду приватному підприємцю. Щодо цього НАБУ оголосила тодішньому голові облради Івану Мунтяну про підозру. За версією слідства, він вимагав 400 тисяч доларів за передачу санаторію, а частину грошей у 180 тисяч доларів ймовірно отримав.

За словами Олексія Бойка, очікують на відповідь, чи є санаторій предметом судового розгляду та на яких умовах його передали. Після цього вирішать, чи підписувати договір оренди з підприємцем.

Що відомо

  • 4 лютого САП повідомила про підозру голові облради Івану Мунтяну. За інформацією НАБУ, він вимагав хабар у підприємця за передачу в оренду комунального санаторію «Брусниця» на 49 років.
  • НАБУ оприлюднило відеоматеріали, на яких чоловік, якого слідчі вважають Мунтяном, ймовірно отримує хабар.
  • У коментарі Суспільному Іван Мунтян сказав, що хабар не брав, а підозру називає абсурдом. За його словами, санаторій передали прозоро та через конкурс.

peredplata