148 буковинських платників почали використовувати ПРРО у смартфоні

За інформацією заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталії Чернівчан від початку запровадження «новацій» 148 платників зареєстрували 168 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Всього в області кількість діючих РРО на 1 березня 2021року складає 4686 одиниць. 
За словами посадовиці, проведення роз’яснювальних заходів з питань застосування ПРРО дає свої результати, багато бізнесменів уже не бояться фіскалізації, а ті хто зареєстрував ПРРО грамотно користуються його перевагами. 
Хочу звернути увагу бізнесу – продовжує Наталія Василівна – на переваги використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) . 
Найперше – безкоштовне програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо. Другий важливий фактор – швидка та зручна реєстрація ПРРО через Електронний кабінет та електронні чеки замість паперових. 
Також серед інших можна назвати ще такі плюси застосування ПРРО: відправка покупцю електронних чеків, ведення обліку товарів, формування звітності за будь-який період, робота в режимі офлайн (до 36 годин разово та не більше 168 годин на місяць), онлайн підрахунок податків та знижок, сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних, фіксування дати, часу та деталей операції розрахункової операції, підключення до РРО вагів – підсумовує Наталія Василівна. 

peredplata