Сотні мешканців гуртожитку у буковинському селі щодня ризикують життям

Сотні мешканців гуртожитку у буковинському селі щодня ризикують життямУ селі Кострижівка Заставнівського району на Буковині більше сотні мешканців гуртожитку колишнього цукрового заводу щодня ризикують життям через аварійний стан будівлі. З моменту припинення діяльности заводу ремонт у гуртожитку не робили, а власними силами люди виконати ремонтні роботи не можуть, бо їхні приміщення не приватизовано. До того ж, 4-й поверх будівлі передано в оренду бюджетній організації. Про це 4 липня 2013 року за результатами виїзного прийому громадян розповів голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук.

\”Якщо в Кострижівці терміново не зробити капітальний ремонт покрівлі та приміщень 4 го поверху гуртожитку колишнього цукрового заводу, то в будь-який момент балкони, стіни, стеля або частина покрівлі можуть упасти на голови більш ніж сотні мешканців будинку, серед яких діти, люди з особливими потребами та пенсіонери\”, – повідомив свободівець.

За словами Віталія Мельничука, майже 2 роки тому територіальний центр обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у Заставнівському районі виявив ініціятиву провести капітальний ремонт 4-го поверху та 18 кімнат гуртожитку. Ці приміщення планували приготувати для проживання медичного персоналу реабілітаційного центру. Але через загальне недофінансування нині капітальний ремонт гуртожитку не відбувається, а мешканці змушені жити в аварійному будинку.

\”Житлокомунгосп у селищі Кострижівка утримує та обслуговує більше 20 багатоквартирних будинків, у яких живуть колишні працівники гіпсового та цукрового заводів. Робочих місць у населеному пункті катастрофічно бракує. Селище потребує інвестора, який зміг би відновити роботу бодай Кострижівського комбінату будівельних матеріалів. Є ще один вихід із ситуації – дати можливість приватизувати свої квартири мешканцям цього гуртожитку. Тоді власники зможуть спільними зусиллями за допомоги громади та меценатів відновити покрівлю будинку\”, – зазначив націоналіст.
Він зазначив, що депутати від ВО \”Свобода\” у Заставнівській районній раді та Чернівецькій облраді виноситимуть вказану проблему на розгляд сесій та домагатимуться детального звіту відповідних підрозділів виконавчої влади – повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

peredplata