Лише третина буковинців мають авто та комп’ютери, але майже всі забезпечені телевізором, холодильником, пральною машинкою

Наявність у домогосподарствах Чернівецької області товарів тривалого користування

 Домогосподарства Чернівецької області забезпечені багатьма сучасними товарами тривалого користування.

Так, у 2020 р. телевізор, холодильник та пральну машину мали майже всі домогосподарства Буковини, більше, ніж три чверті – електропилосос.

Збільшилася кількість домогосподарств, які користувалися мікрохвильовими печами і мультиварками та велосипедами – відповідно дві третини та половина домогосподарств.

Кожне друге домогосподарство користувалося супутниковими антенами, морозильними камерами і морозильниками.

Про це інформує Головне управління статистики у Чернівецькій області.

Більше третини домогосподарств забезпечені автомобілями і мікроавтобусами, персональними комп’ютерами, майже третина – ноутбуками і нетбуками, майже чверть – планшетами.

Більше трьох чвертей автомобілів були придбані такими, що вже були у користуванні. Решта товарів у більшості випадків були куплені домогосподарствами новими.

Буковинці користувалися планшетами, ноутбуками, нетбуками, мікрохвильовими печами, мультиварками менше 5 років, холодильниками, персональними комп’ютерами, телевізорами – від 5 до 10 років. Більшість швейних машин, автомобілів та мікроавтобусів були в користуванні понад
10 років.

peredplata