У Чернівецькому торговельно – економічному інституту КНТЕУ виявили втрат на суму більше півмільйона гривень

     Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету за період з 01.04.2017 по 30.04.2020 року.

     За результатами інспектування встановлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 598,6 тис. грн.

     Аудитори виявили зайве планування, отримання та проведення за загальним фондом кошторису видатків, які мають здійснюватися за рахунок спеціального фонду, зокрема на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, пов`язаних з наданням платних послуг, на суму 374,0 тис. грн та на виплату заробітної плати працівникам, посади яких затверджено у штатному розписі за спеціальним фондом, на 38,2 тис. грн.

     Окрім того, за рахунок коштів спеціального фонду кошторису Інститутом покрито вартість комунальних та експлуатаційних послуг, спожитих суборендарями (Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області та ФОП Барчук В.В.) на загальну суму 101,8 тис. грн.

     Ревізією також виявлено зайві витрати, пов’язані з плануванням та проведенням витрат на оплату праці та сплатою єдиного соціального внеску за посадою, відсутнього в структурі Інституту, на загальну суму 79,4 тис. грн та недоотримання доходів від надання платних послуг на 5,2 тис. грн.

     Також, через бухгалтерську помилку в обліку установи було занижено на 4 млн. грн. вартість нежитлової будівлі, що перебуває на балансі Інституту.

 

 

 

Управління  Західного  офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області.

peredplata