На Буковині серед зареєстрованих безробітних 56% жінок

З початку року у Чернівецькій області статус безробітного мали 12853 особи. Серед зареєстрованих безробітних 7209 жінок та 5644 чоловіків. Служба зайнятості допомогла знайти роботу для 2058 шукачів роботи.

Про це повідомляє сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

До звернення у службу зайнятості більшість жінок працювали у державному управлінні, торгівлі та сфері охорони здоров’я: бухгалтерами,   продавчинями, кухарями, прибиральницями службових приміщень, молодшими медичними сестрами.

Чоловіки працювали у переробній промисловості, державному управлінні та сільському господарстві: директорами, охоронниками, військовослужбовцями, водіями автотранспортних засобів, підсобними робітниками, трактористами, робітниками з комплексного обслуговування виробництва.

–                   Станом на 1 травня 2021 року на обліку перебуває 7915 безробітних, допомогу отримують 6858 осіб, – зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Жанна Труфіна.

Нагадаємо, у Чернівецькій області спостерігається дефіцит кадрів за такими професіями: інспектор, слюсар, майстер виробничого навчання, токар, лікар медицини невідкладних станів, технік з обслуговування інженерно-технічних засобів охорони, контролер та слюсар-електрик.

 

 

peredplata