Цьогоріч у рамках програми «‎Велике будівництво» у Сторожинці капітально відремонтують міст

Міст через річку Сірет, що у Сторожинці на вулиці Клинівській, капітально відремонтують цього року у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Роботи на переправі уже стартували, вартуватимуть вони 19 мільйонів гривень.

«На початку 2021 року ми уклали договір із підрядною організацією ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», яка виграла тендер. Роботи розпочали, щойно дозволила погода. Завершити ремонт плануємо до кінця року», – пояснив начальник управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації Іван Микитюк.

Міст, що сполучає дороги «Сторожинець – Панка» та «Сторожинець – КПП «Красноїльськ», зруйнувала повінь ще у 2010 році. Відтак близько 5 тисяч сторожинчан уже понад десятиліття живуть без зручного автомобільного сполучення з містом. Адже, аби потрапити на протилежний берег річки, необхідно робити гак у 15 кілометрів. Пішоходи ж користуються тимчасовою переправою, яку спорудили власними силами.

«Відсутність цього мосту – це великі незручності для місцевих жителів, зокрема водіїв. Раніше його відновленням займалася вінницька фірма, проте вона збанкротувала й роботи припинилися. Нині ж маємо надію, що ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», яке нещодавно успішно збудувало мости в Ростоках, відбудує і цю переправу», – сказав заступник голови Чернівецької районної державної адміністрації Андрій Кухарук.

peredplata