Перевізники просять підняти тариф на проїзд у маршрутках: що відповіли в Чернівецькій міськраді.

У Чернівцях три фірми-перевізники звернулись до міської ради з проханням про підняття вартості проїзду у міських маршрутках.

Про це сьогодні в коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль.

За його словами, перевізники на різні маршрути пропонували підняти тариф до рівня 7-9 гривень. Щоправда, міськрада повернула підприємствам ці документи на доопрацювання.

“Вони звернулися до профільного департаменту. Інформація опрацьована. Наразі їм повернуто подання на доопрацювання. У розрахунках були допущені певні порушення нормативних актів і встановлені деякі неточності”, – сказав посадовець.

“На одні маршрути була пропозиція підняти вартість проїзду до 7 гривень, для деяких – 8 гривень, ще для якихось – 9, у залежності від маршруту”, – додав Ігор Крохмаль.

На запитання журналіста, чи прогнозує заступник міського голови, що цього року в Чернівцях піднімуть вартість проїзду в маршрутках, чиновник дав таку відповідь:

“Те, що ми зараз здійснюємо перевезення пасажирів у режимі спеціальних перевезень, певною мірою обмежує таку можливість. Виконком встановив на період карантину маршруткам ціну – 7 гривень. І до завершення карантину, найімовірніше, така вартість проїзду й залишатиметься”.

Посадовець додав, що після завершення карантину проїзд у маршрутках коштуватиме, як і до карантину, 5 гривень.

“В той же час ми будемо переглядати тариф, адже розуміємо, що буде економічно обгрунтована потреба збільшувати цей тариф”, – додав заступник мера Чернівців.

На запитання, чи може виконавчий комітет підняти вартість проїзду в маршрутках в умовах спеціальних перевезень, Крохмаль відповів:

“Ні, це не розглядається. Ми моніторимо ціну. Ми чітко усвідомлюємо, який зараз пасажиропотік. Розуміємо, що при такому тарифі, який зараз є в умовах спецперевезень, перевізникам вигідно працювати. Маю на увазі те, що перевозити можна тільки на сидячих місцях. Є, звичайно, окремі маршрути, які з тих чи інших причин є збитковими, але це компенсується, для прикладу, відшкодуванням за перевезення пасажирів пільгових категорій чи в пакеті з маршрутом, який дає непоганий прибуток”.

peredplata