На Буковині запрацював санаторій “Брусниця” після річної перерви

У Чернівецькій області комунальний санаторій “Брусниця” відновив роботу після майже року перерви. За перший місяць він заробив 120 тисяч гривень. За ці гроші виплатили частину боргів за комунальні послуги та зарплати.

Для пацієнтів відкрили два корпуси санаторію із п’яти. Там люди проходять процедури – відвідують сірководневі ванни, масажі. Пацієнти проживають і харчуються у сусідньому приватному закладі.

Серед відвідувачів більшість людей старшого віку.

“Чула, що є інші санаторії, але не їздила, бо не дозволяє пенсія, мені добре тут. Це найбільш доступний санаторій для нас, пенсіонерів”, – каже відвідувачка санаторію Олена Поцілуйко.

За рік санаторій накопичував борги за комунальні послуги та зарплати. За словами бухгалтерки Тетяни Підгорецької, за прибуток віддали частину боргу. Однак санаторій досі винен 200 тисяч гривень. Ці гроші планують заробити самостійно.

Два роки тому санаторій передали в оренду приватному підприємцю. Згодом через це відкрили кримінальне провадження. За версією НАБУ, тодішній голова облради Іван Мунтян ймовірно взяв хабар за це рішення, він це заперечує. Поки триває суд, угода про оренду не діє.

Детальніше про те, у яких умовах приймають пацієнтів – у відео.

Що відомо

  • У 2019 році “Брусницю” передали в оренду приватному підприємцю на 49 років. За це голосували на сесії облради. Згодом через це рішення відкрили кримінальне провадження. За інформацією НАБУ, тодішній голова облради Іван Мунтян вимагав хабар в 400 тисяч доларів за передачу в оренду санаторію.
  • У коментарі Суспільному Іван Мунтян сказав, що хабар не брав, а підозру назвав абсурдом. Також у суді свою вину оскаржує підприємець, якому передали санаторій в оренду.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata