«Чернівцігаз» відновлює газопостачання до шести сіл Вижничини

Населені пункти приєднають до збудованого в минулому році за тимчасовою схемою газопроводу. Підвідний газопровід, забезпечуватиме газопостачання населених пунктів до опалювального сезону. Наразі питання відновлення державного майна, газопроводу-переходу Джурів-Банилів, залишається невирішеним.

 

Днями фахівці Вижницького відділення АТ «Чернівцігаз» завершила роботи по заміні розподільчого газопроводу середнього тиску в м. Вашківці, що виконувалися в рамках Плану розвитку компанії на 2021 рік.

Своєю чергою, це дало можливість відновити газопостачання до шести Вижничини, які вже понад рік страждають від перебійності газопостачання через зруйнований паводком газопровід-перехід Джурів-Банилів.

Ще в серпні 2020 року, йдучи на зустріч місцевим жителям, «Чернівцігаз» здійснив будівництво тимчасового підвідного газопроводу довжиною в майже 1200 метрів. На це компанія витратила понад 1 мільйон гривень. Саме цей газопровід забезпечуватиме розподіл газу до населених пунктів в неопалювальний період.

Впродовж кількох днів газопостачання відновлять до населених пунктів.

05.08 – с. Замостя (509 споживачів газу)

06.08 – с. Коритне (539), с. Бережонка (147), Бережонка (120). Слобода Банилів (195) та с. Банилів (727 з 1097).

Варто зауважити, що зі зниженням температур та збільшенням обсягів споживання газу, пропускної спроможності газопроводу не вистачить.

АТ «Чернівцігаз» вкотре звертає увагу влади та громадськості на питання відновлення газопроводу-переходу Джурів-Банилів, задля забезпечення газопостачання до шести сіл Вижничини.

Нагадаємо, що в червні 2020 року, паводком зруйновано надводний перехід із газорозподільної системи «Джурів» Івано-Франківської області через село Банилів. Відновлення газопроводу передбачає річище регулюючі та будівельні роботи. Газові роботи стануть завершальним етапом. Із загального кошторису у 8,8 млн грн, їхня вартість складе лише 704 тис. грн.*

*Вартість розрахована в 2020 році.

peredplata