У Чернівцях є дві проблеми: ДУРНІ І ДОРОГИ

У Чернівцях є дві проблеми: ДУРНІ І ДОРОГИГеннадій Москаль просить перевірити корупційну складову при проведенні тендерів на будівництво та ремонт доріг Чернівецької області

Народний депутат України, Геннадій Москаль звернувся з депутатськими зверненнями до Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України та Голови Державної фінансової інспекції щодо перевірки прозорості та відсутності корупційної складової в проведенні тендерів обласною владою Буковини та цільового використання бюджетних коштів, віділених на будівництво та ремонт доріг області. Крім того, депутат просить перевірити можливі факти їх розкрадання.
– Мої виборці, жителі м. Чернівці та Чернівецької області, постійно (в лютому місяці 2013 року звернення носять масовий характер) звертаються до мене, як до народного депутата України, зі скаргами на вкрай незадовільний стан доріг в м. Чернівцях та в Чернівецькій області.
З огляду на стан доріг області, мешканці вважають, що кошти, які були виділені з державного бюджету та місцевих бюджетів на будівництво та ремонт доріг, витрачені неефективно, а частина грошей просто вкрадена.
1 серпня 2011 року Чернівецькою обласною радою та Чернівецькою облдержадміністрацією були змінені обсяги загального фонду дохідної частини обласного бюджету на суму 10 мільйонів гривень. Дана сума коштів надійшла з державного бюджету України до Чернівецької області і мала цільовий напрямок : на соціально-економічний розвиток області.
Дані кошти були спрямовані на наступні об’єкти:
– дорога по вул. Руській, на ділянці від вул. Фастівської до вул. Південна – Кільцева м. Чернівці (капітальний ремонт) – в сумі 7 млн.182 тис .грн.
– дорога по вул. Комарова, на ділянці від вул. Стасюка до вул.. Головної м. Чернівці ( капітальний ремонт) –
в сумі 2 млн. 023 тис.грн.
– дорога по вул.. Червоноармійській, на ділянці від вул.. Комарова до вул.. Південна – Кільцева м. Чернівці ( капітальний ремонт правої сторони) – в сумі 793 тис.грн.
Крім того, за рахунок субвенції з державного бюджету, Служба автомобільних доріг в Чернівецькій області в 2011 році оголосила тендер на послуги з поточного ремонту автомобільної дороги Чернівці – Герца – КПП Дяківці, а також, на поточний ремонт автомобільної дороги Мольнеці – Урочище Аурела.
6 жовтня 2011 року, за результатами тендеру, Служба автомобільних доріг в Чернівецькій області ухвалила низку угод на послуги з поточного ремонту доріг та вулиць в області на загальну вартість 29,9 мільйонів гривень. Хоча відомо, що до жовтня будівництво та ремонт доріг мало бути вже закінчено, а не розпочато.
Відомо, що один з тендерів виграла фірма ТОВ «Квант Агро лтд», яка, до речі, спеціалізується на постачанні спідньої білизни та бавовняних тканин.
Тендер на 28 мільйонів гривень, на поточний ремонт автомобільної дороги Чернівці – Герца – КПП Дяківці – виграло ТОВ «Юнікобут», засновниками якої є офшорна Британська фірма «Любові файне лімітед».
Засновниками даних підприємств значаться: Ірина Демішкан, яка є дочкою екс-Голови «Укравтодору» Миколи Демішкана; а також Ігор Мездрін, який є сином Першого заступника служби автодоріг Миколи Мездріна.
Крім того в 2011 році, було витрачено на капітальний ремонт доріг в м. Чернівцях по :
вул.. М,Чернишевського 299,1 тис. грн.; вул. Тисьменецької 276,1 тис. грн; вул.. О.Маковея 84,2 тис. грн.; вул.. Адмірала Нахімова 299,1 тис. грн.; Соборної площі 299, 1 тис. грн.; вул.Ф. Політаєва 299,1 тис. грн.; вул.. Миколаївської 299,1 тис. грн.; вул. Мусоргського 187,1 тис. грн.; вул.. Фастівської 206,8 тис. грн.; вул.. Лук’яна Кобилиці 272,2 тис. грн.;
вул. Вірменська, Червоноармійська та інші 2 млн.016 тис. грн., вул. Удонова 200 тис. грн,; вул. Хотинська 235 тис. грн.; вул. Галицький шлях 80 тис. грн.;
між будинкового проїзду вул. М.Коперника 1 «а» 300 тис. грн.;
між будинкового проїзду вул.. Салтикова – Щедріна, буд. 32-34 100 тис. грн.; між будинкового проїзду, проспект Незалежності 92 «д» 40 тис. грн.; між будинкового проїзду вул.. Червоноармійська 103 «б» 187,1 тис. грн.; між будинкового проїзду вул.. Комарова 31 «а», «г», 25 «г» 37,5 тис. грн.; провулок між вулицями Андре Барбюса та Сагайдачного 230 тис. грн.; реконструкція історично – архітектурного ансамблю на вул.О. Кобилянської від вул. Кафедральної до Центральної площі 115 тис. грн.; реконструкція тротуарів на вул.. Ю.Гагаріна буд. 150 – 8 тис. грн.; реконструкція в’їзду в м. Чернівці, з вул.. Руської 75 тис. грн.;
Будівництво дороги на вул. С. Воробкевича від вул.. Комарова до вул.Певденно Кільцевій 632, 2 тис.грн.;

Капітальні ремонти:
вул. Комунальників 1 млн. 495 тис. грн.; вул.. Хотинська 298,4 тис. грн.; вул. Запорізька 299,3 тис. грн.; перехрестя вул. Червоноармійській – Південна-Кільцевій 298,4 тис. грн.; вул. Горохівська 293,6 тис. грн.; вул. Зарожанська 238,7 тис. грн.; вул. Московська 296,5 тис. грн.; вул. Каштанова 298,4 тис. грн.; Кільце на вул. Чкалова 297,4 тис. грн.; вул. Авангардна 296 тис. грн.; вул.. Миргородська 297,1 тис. грн.; вул. Кармелюка 294,5 тис. грн.; перехрестя вул. Головної – Південна –Кільцева 295,6 тис. грн.; вул. Червоноармійська 293,9 тис. грн.; перехрестя на вул. Заставнянській 296,5 тис. грн.; вул. Машинобудівників 293 тис. грн.; вул. Герцена 297,1 тис. грн.; вул.Ватутіна 223 тис. грн.; вул. Винниченко 299,9 тис. грн.; вул. Південна-Кільцева, розворот тролейбусу № № 3а, 6а 250 тис. грн.; вул. Краматорська, кінцева зупинка автобусного маршруту № 4 – 299,9 тис. грн.; вул.. Берегометська 259,1 тис. грн.; вул. П.Рибалки 299,9 тис. грн.
З огляду на викладене, прошу здійснити перевірку на прозорість та відсутність корупційної складової в проведенні зазначених тендерів, цільове використання бюджетних коштів, а також перевірити факти можливості їх розкрадання.
Про результати перевірки та вжиті заходи реагування прошу повідомити мене в термін, передбачений чинним законодавством України.

peredplata