На Буковині двоє дітей отримали квартири

Коли уперше відімкнув двері, зупинився в коридорі і стояв так у тиші майже годину – боявся зайти. А коли взяв до рук документи – обняв їх і розплакався. До останнього не вірив, що це його оселя. Так описує свої емоції 24-річний Іван, який отримав власне житло. 

Завдяки виділеним із державного бюджету грошам хлопець та його сестра Інна змогли придбати квартири у Лужанах Мамаївської громади. Мешкатимуть брат і сестра в одному будинку, у сусідніх під’їздах. 

Із новосіллям молодих людей привітали заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак  та народна депутатка Олена Лис. 

«Громади не лише отримали можливість влаштувати сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, гарне життя і забезпечити їх власними оселями, вони також матимуть нові молоді родини. Це сім’ї, які працюватимуть, водитимуть дітей у садочок та школу, вкладатимуть свої сили у загальний добробут цієї території», – зауважила Наталія Гусак. 

Вона також зазначила, що Мамаївська громада є соціально спрямованою та усіляко допомагає таким вразливим категоріям молодих людей стати на ноги. 

Іван та Інна виросли у сусідніх із Лужанами Шипинцях, ними опікувалася тітка. Потім знімали квартиру, а коли сестра вийшла заміж та переїхала до чоловіка, брату довелося поневірятися, жити у родичів чи друзів. 

Однак завдяки спеціальній субвенції із державного бюджету Іван та Інна отримали по 371 тисячі гривень на купівлю житла. За ці гроші Інні вдалося придбати облаштовану однокімнатну квартиру, Івану – двокімнатну, однак оселя ще потребує ремонту. 

Молоді люди надзвичайно вдячні за супровід та допомогу, яку надали соціальні служби. Тепер Інна, яка має трирічну доньку, зможе ростити малечу в комфорті. У планах Івана – взятися за ремонт власної оселі, облаштовувати її своїми руками буде надзвичайно приємно. 

Загалом цього року 53 буковинських сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримають гроші на придбання житла. Для цих потреб область отримала майже 16,3 мільйона гривень субвенції із державного бюджету.

peredplata