Президент Польщі Анджей Дуда відмовився від зустрічі з Меркель.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Учора канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснила свій остантій офіційний візит до Польщі.
Однак, пpeзидeнт Пoльші Анджей Дудa відмовивcя від зустрічі з пані Мepкeль під час її oфіційнoгo візіту у Вapшaву, пояснивши цей дипломатичний конфуз “нeвідповідністю гpaфіків роботи”. Протет справжньою пpичинoю ігнорування Анджеєм Дудою пані Меркель дипломати і журналісти називають “Північний потік – 2”.
Тому, у Варшаві Ангелу Мркель зустрів премєр Польщі Матеуш Моравецький.
Так низько і демонстративно німецького канцлера Ангелу Меркель ще ніхто не “опускав”.
Але під час зустрічі Моравецького і Меркель сторонам таки довелось говорити про “Північний потік – 2” й інші транзитні магістралі газу в країни ЄС.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що Україна має й надалі залишатися транзитною країною для російського газу після 2024 року
Про це вона сказала 11 вересня, за результатами зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.
За її словами, транспортування російського газу українською територією має продовжитися після 2024 року, коли закінчиться термін дії угоди між двома державами про транзит.
“Я чітко дала зрозуміти Росії, що нам важливо, щоб Україна залишалася транзитною країною для російського газу”, – сказала Меркель на спільній пресконференції з польським прем’єром.
Водночас Матеуш Моравецький наголосив, що збереження за Україною та Польщею статусу транзитерів російського газу до ЄС, попри введення в експлуатацію “Північного потоку-2”, знизить ймовірність шантажу з боку Росії.
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та пам’ятник
 
 
 
 
 

peredplata