Робота є: у Чернівцях проходить ярмарок вакансій

50 працедавців Чернівців презентують понад 300 вільних посад шукачам роботи. Водночас 10 професійно-технічних та вищих навчальних закладів представляють професії та спеціальності, котрі можна у них опанувати. 23 вересня 2021 року на Соборній площі м. Чернівці проходить «Ярмарок вакансій», організований обласною службою зайнятості.

–         Фахівці служби зайнятості створили для роботодавців та шукачів роботи комунікаційний майданчик, де вони можуть задовольнити потребу у кадрах та отримати бажану посаду. Є вільні робочі місця у банківській сфері, у галузях промислового виробництва, легкої промисловості, у сфері послуг, охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства тощо, – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Роботодавці міста пропонують заробітну плату від мінімальної до 27 тисяч гривень. Є пропозиції роботи і для кваліфікованих робітників, і для осіб, які не мають спеціальної освіти. Нині роботодавці шукають вантажників, швачок, слюсарів, електрогазозварників, водіїв автотранспортних засобів, охоронників, прибиральників тощо. Знайти вільну посаду на ярмарку можуть і фахівці з вищою освітою, до прикладу бухгалтери, економісти, менеджери-управителі, інженери тощо.

Тут  можна отримати консультацію фахівців служби зайнятості, зокрема, охочих інформують про вакансії області та загалом України, а також надають профорієнтаційні послуги тощо.

Професійно-технічні та вищі навчальні заклади міста презентують професії, які можна у них опанувати, та проводять майстер-класи. Це допомагає старшокласникам визначитись з вибором майбутнього професійного шляху. Адже на ярмарку можна дізнатися яких саме фахівців потребують роботодавці, а відтак зіставити власні бажання, можливості та потреби ринку праці. 

Про це інформує Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

peredplata