Аудитори Буковини забезпечили відшкодування втрат на суму 20,8 млн грн

Аудитори Буковини забезпечили протягом січня-серпня 2021 року відшкодування втрат на суму 20,8 млн грн та отримання економічного ефекту на суму 17,0 млн грн

Про це інформує Управління  Західного  офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області.

За результатами проведених протягом січня – серпня 2021 року заходів державного фінансового контролю в Чернівецькій області виявлено порушень, що призвели до втрат матеріальних та фінансових ресурсів, на загальну суму понад 1,1 млрд грн та втрат через неефективні управлінські рішення на суму понад 2,5 млрд грн.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, із урахуванням порушень, виявлених у попередніх звітних роках, на суму понад 20,8 млн грн.

За результатами проведених 4 державних фінансових аудитів надано 45 пропозицій щодо поліпшення ефективності використання фінансових ресурсів та майна, від впровадження яких, з урахуванням пропозицій, наданих в минулих періодах, досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на суму 17,0 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 15 ревізій та перевірок закупівель, а також 3 державних фінансових аудитів, за результатами розгляду яких, зважаючи на раніше передані, розпочато 11 досудових розслідувань. Крім того, матеріали 4 ревізій та 2 аудитів долучено до наявних кримінальних проваджень.

 

 

peredplata