Це була остання зміна перед відпусткою: на Буковині попрощались із загиблою від кулі вбивці патрульною

У невелике гірське село Розтоки Чернівецької області приїхали сотні поліцейських — вони прощалися з колегою-патрульною, яка загинула під час затримання чоловіка. Для 22-річної Таїсії Татарин це мала бути остання зміна перед відпусткою. Опісля вона планувала поїхати за кордон до чоловіка, з яким не бачилась майже рік. Під час затримання підозрюваний раптово відкрив вогонь та почав стріляти в неї та напарника — Таїсія загинула, іншого патрульного шпиталізували до реанімації. За декілька днів чоловіка, ймовірно який стріляв, знайшли та знешкодили.

Знайомі та друзі 22-річної патрульної спочатку не могли повірити, що дівчина загинула. Розповідають, що Таїсія була дружньою та гуртувала навколо себе людей. Її запам’ятали веселою, впевненою та сильною.

“Думаю, всі її любили й вона нас також. Завжди нас підтримувала. Коли я дізналась про загибель, спочатку не могла в це повірити”, — розповідає однокласниця Тетяна Олексюк.

Все село у скорботі. На Буковині попрощалися з 22-річною патрульною, яка загинула під час затримання злочинця
Фото: Суспільне Чернівці

Після школи Таїсія закінчила коледж та навчалася в академії патрульної поліції у Рівному. У березні 2021 року прийняла присягу, каже командир роти, в якій служила патрульна, Андрій Паранюк. Він розповідає, що на роботі Таїсія була веселою, доброю й підтримувала колег.

Дівчина хотіла бути патрульною задовго до служби. П’ять років тому вона закінчила школу. Коли вчителі дізналися, що Таїсія досягла мети, пишалися нею, розповідає директорка місцевого ліцею Віра Пасарюк. Зараз все село у скорботі.

“Ми ще пам’ятаємо її випускний, навчання. Це була дівчинка, як то кажуть, “активістка, спортсменка та красунечка”. Вона лідерка по житті, мала внутрішній стрижень”, — говорить Пасарюк.

 
Патрульна загинула, відпрацьовуючи останню зміну перед відпусткою. Після цього мала їхати за кордон до чоловіка, якого не бачила дев’ять місяців. Виклик про розбещення неповнолітніх надійшов приблизно о 17:00, здати зміну Таїсія мала б о 20. Її родич та колега Артур Матіос говорить, що дівчина дуже любила роботу. Вони працювали в одному підрозділі.

“Це велика біда для всіх. У першу чергу для батьків, чоловіка та сестри, для всієї поліцейської родини. Вона мала жити й жити, мала плани на майбутнє. Таїсія виконувала свої посадові обов’язки. І, на жаль, робота її забрала”, — говорить Матіос.

Все село у скорботі. На Буковині попрощалися з 22-річною патрульною, яка загинула під час затримання злочинця
Фото: Суспільне Чернівці

На похорон з-за кордону приїхав чоловік Таїсії. Дівчину поховали на місцевому кладовищі.

Джерело: Суспільне Чернівці

 

 
 

peredplata