Стрілянина по поліцейських та підозри щодо розбещення. Що відомо про затримання стрільця в Чернівцях

Світлина з місця затримання. Суспільне Чернівці

У Чернівцях затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 22-річної поліцейської. При затриманні чоловіка поранили, він помер у машині швидкої. Його розшукували впродовж двох днів. Правоохоронці збирають свідчення та перевіряють номери зброї, з якої він стріляв.

Про це на брифінгу сказав начальник управління нацполіції області Руслан Дударець.

Дії стрільця простежили по записах камер відеоспостереження в місті. За словами Дударця, чоловік впродовж двох днів перебував у районі проспекту Незалежності. Його розшукали у будинку, де він мешкав. Туди прибули правоохоронці, підозрюваний намагався втекти та стріляв по поліцейських. Вони відкрили вогонь у відповідь.

Через це приблизно о 14:00 місцеві жителі чули постріли. Очевидець Володимир Мунтян розповів Суспільному, що саме їхав до школи забрати дитину, у двері його автомобіля влучила куля.

“Я потрапив фактично на цей обстріл, що відбувався. Прострелені двері машини. Як батько, я радий, що знайшли цього покидька, кожен переживає за свою дитину”, — розповів він.

Стрілець отримав поранення й помер при наданні медичної допомоги. Травмованих поліціянтів немає. За даними поліції, затриманому було 53 роки.

За версією правоохоронців, саме цей чоловік стріляв у поліцейських поблизу ліцею №20 3 жовтня. Вони виїхали на повідомлення про розбещення неповнолітніх. У підсумку 22-річна поліцейська загинула, а її напарника поранили. За словами керівника прокуратури Антона Ковальського, даних про злочини сексуального характеру немає.

“Немає поки даних про вчинення злочинів такого характеру чи потерпілих дітей. Поки що ніхто не звертався”, — каже він.

Щоб дослідити, чи були факти розбещення дітей, школярів опитали, каже Дударець:

“У нас є повна доказова база, у деяких дітей навіть на телефонах є цей пан у непристойному вигляді з демонстрацією статевих органів. Ми перевіряємо, думаємо, що це не вперше”.

 

3 жовтня приблизно о 17:00 на виклик до покинутого басейну біля школи прибули поліцейські Таїсія Татарин та Олександр Гуцул. Вони намагались затримати чоловіка, проте він застосував зброю. 22-річна поліцейська Таїсія Татарин отримала смертельне поранення, а у її напарника влучили двічі, ще одна куля потрапила у бронежилет, каже Дударець.

“Я не буду конкретизувати, але від поранень, які отримала патрульна, жоден бронежилет би не врятував”, — повідомив Дударець.

Підозрюваний втік з місця події, його шукали поліцейські. У цей час учням та працівникам заборонили виходити зі школи. Дітей зібрали в одному приміщенні на дві години, а приблизно о 19:15 їх відпустили.

Про смерть поліцейської Таїсії Татарин повідомили ввечері 3 жовтня. Її поховають у селі Розтоки, звідки вона родом.

У прокуратурі відкриють кримінальне провадження за фактом стрілянини по правоохоронцям, розповів керівник прокуратури області.

peredplata