Поранення були смертельні: начальник поліції Буковини розповів про загибель патрульної поліцейської

 
Під час затримання у Чернівцях поліцейська отримала смертельні поранення.

Про це розповів керівник Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області Руслан Дударець.

Патрульний поліцейський отримав два поранення, ще одна куля влучила у бронежилет. Зараз він перебуває у реанімації, його життю нічого не загрожує.

“Вона з напарником намагалася затримати особу, яка вчиняла дії сексуального характеру щодо дітей у закинутому басейні біля школи №27 (зараз ліцей №20). Поліцейська загинула. При таких пораненнях жодний бронежилет її би не врятував. Поранення були смертельні і вона померла одразу. Патрульний поліцейський, який вижив отримав два поранення, інша куля влучила у бронежилет. Речові докази з місця події вилучені, гільзи, кулі”, – повідомив він.

Злочинець стріляв у поліцейських з пістолета.

З дитинства була справедливою: що відомо про загиблу поліцейську з Чернівців Таїсію Татарин

 

У Чернівецькій області у четвер 6 жовтня прощатимуться із 22-річною поліцейською Таїсією Татарин. Дівчина загинула 3 жовтня біля школи у Чернівцях під час затримання чоловіка, якого звинувачують у розпусних діях. Чоловік виявився озброєним та застрелив поліцейську, її напарника було також поранено.

Про це сьогодні написало видання Обозреватель.

Куля влучила в голову

Увечері 5 жовтня мешканці невеликого села Розтоки Чернівецької області вийшли зустрічати похоронний кортеж із тілом 22-річної місцевої мешканки Таїсії Татарин. Дівчина два роки прослужила в поліції та загинула під час виконання своїх обов’язків.

Це вбивство вразило багатьох. Мешканці будинків біля однієї зі шкіл Чернівців у понеділок 3 жовтня звернулися до правоохоронців – вони помітили чоловіка, який займався розпусними діями.

Таїсія прибула на місце зі своїм напарником Олександром Гуцулом. Проте, коли правоохоронці вийшли з машини та попрямували до підозрюваного, він відкрив вогонь.

Куля потрапила Таїсії у голову, шансів вижити в неї не було. Поранений був і напарник. Злочинець заховався в сусідньому будинку, йому вдалося втекти. Проте його затримали вже 5 жовтня у середу. При затриманні він також чинив опір, тому поліцейські відкрили по ньому стрілянину.

Була дуже цілеспрямованою

У рідному селі про Таїсію та її родину відгукуються дуже добре. Дуже порядна та благополучна сім’я. Мама працює у школі, батько займається будівельними роботами, раніше їздив до Європи на заробітки, нині в Україні.

Старша сестра працює в селі, вона перукар.

“Таїсія з дитинства була дуже справедливою дівчинкою. Вона завжди виступала за правду. Хтось із родичів у їхній сім’ї працює в правоохоронних органах, мабуть, вона вирішила піти його стопами”, – каже один із місцевих жителів.

Про Таїсію згадують і в Центрі тактичної та домомедичної допомоги у Чернівцях. Там дівчина проходила підготовку.

“Ми разом із колегами проводили підготовку для нашої патрульної поліції. Таїсію запам’ятали, тому що жінок у поліції мало, а вона з особливим старанням відпрацьовувала всі вміння. Вона здалася нам дуже цілеспрямованою та сильною особистістю”, – згадує про неї співробітниця центру Олена Нечитайло.

У день, коли тіло дівчини привезли до рідного села, вона мала їхати до Європи до свого чоловіка, який зараз перебуває там на заробітках. Він родом із сусіднього села, вони зустрічалися, потім одружилися.

Поховають Таїсію у четвер 6 жовтня у рідному селі.

peredplata