Директорку гімназії №5 у Чернівцях відсторонять, але тимчасово

Відповідний наказ готує Управління освіти Чернівецької міськради.

Нагадуємо, у Чернівцях триває службове розслідування щодо інциденту в гімназії №5.

Сьогодні, 11 березня, батьки учнів написали заяви, у яких ідеться про «цькування дітей зі сторони педагогів та дирекції закладу».

Управління освіти ЧМР отримало близько 30 таких заяв, повідомила начальниця відомства Ірина Ткачук, пише МА АСС.

Через це управління освіти планує відсторонити директорку Віру Сопетик від посади на 5 днів, поки триває службове розслідування. Наразі в управлінні готують наказ про це.

«Наразі ми готуємо наказ про відсторонення від виконання обов’язків на період службового розслідування директора закладу освіти», – повідомила Ірина Ткачук.

 

Передісторія

– Про скандальний інцидент за участю ювенальної поліцейської та керівництва гімназії стало відомо 6 березня. Відомо, що на уроки до учнів старшої школи запросили представницю з відділу ювенальної поліції Чернівців.

– За розповідями батьків у соцмережах, поліцейська ставила питання дітям зі шкільної програми, а якщо учні не знали відповіді або відповідали неправильно, поліцейська нібито змушувала їх присідати від 10 до 40 разів.

– У місцевому telegram-каналі «Хороші Чернівці» опублікували ймовірні аудіодокази розмов поліцейської та ймовірно директорки школи, де дітям погрожують поставити зі всіх предметів двійки, якщо вони на уроках не будуть «зачесані та нормально одягнуті». Волосся школярів називають в записі «патлами і радять коротко підстригти».

– Батьки учнів стверджують, що саме директорка запросила на виховну бесіду до школярів поліцейську.

– На час проведення службового розслідування щодо правомірності дій поліцейської, яка проводила виховну бесіду з учнями, її відсторонили від виконання обов’язків пов’язаних з профілактикою правопорушень у дитячому середовищі до закінчення проведення перевірки.

Джерело:  https://acc.cv.ua/

peredplata