Буковина та Вараждинська жупанія Республіки Хорватія співпрацюватимуть в гуманітарній та економічній сферах

Буковина та Вараждинська жупанія Республіки  Хорватія співпрацюватимуть в гуманітарній та економічній  сферахЧернівецьку область вперше відвідала делегація Вараждинської жупанії Республіки Хорватія. Основна мета візиту – налагодження партнерського співробітництва. «Я переконаний, що історичні зв’язки, близькість менталітетів, традицій, загальні культурні схожості слов\’янських народів і держав створюють передумови для постійного поглиблення взаємної довіри та налагодження нових зв’язків в умовах реалій сучасного світу», – зауважив на початку зустрічі керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв.

Сьогодні, 14 березня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зустрівся із делегацією Вараждинської жупанії Республіки Хорватія на чолі з жупаном регіону Предрагом Штромаром.

Голова обласної державної адміністрації додав, що Буковина є транзитним, туристично-рекреаційним й аграрно-промисловим регіоном. «Відтак для нас головною метою міжнародних зв’язків є ефективне використання цих переваг географічного розташування Буковини у поєднанні зі споконвічними традиціями толерантності. І усе це ми прагнемо зробити задля покращення добробуту буковинців», – зазначив далі Михайло Папієв. За його словами, область зацікавлена у налагодженні співпраці з Вараждинською жупанією, зокрема, в гуманітарній та економічній сферах. І тому під час перебування міжнародної делегації передбачено відвідання нею Чернівецької торгово-промислової палати, Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, а також одного з районів області, що дасть можливість розглянути та проаналізувати з профільними фахівцями найрізноманітніші аспекти майбутнього співробітництв – повідомляє прес-служба облради..

«Буковина – перевірений часом надійний партнер, де влада готова сприяти бізнесу, а громада здатна втілювати в життя цікаві та потужні проекти. Кожен, хто прийде на Буковину, знайде для себе гідне місце, адже наш край – це гостинна і благодатна земля, край, де варто жити», – підсумував наприкінці зустрічі голова облдержадміністрації.

Предраг Штромар розповів про економічну, соціальну та гуманітарну складову розвитку Вараждинської жупанії та задекларував готовність регіону Хорватії до тісної і плідної партнерської співпраці з Чернівецькою областю.

peredplata