Туристична Буковина презентувала себе на берлінській виставці

Туристична Буковина презентувала себе на берлінській виставціВчора у Ратуші відбулася прес-конференція, присвячена участі чернівецької делегації у 47-й Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin. Берлінська виставка проходила з 6 по 10 березня. Цьогоріч Чернівці презентували себе вдруге. На відміну від минулого року, були представлені туристичні можливості не тільки міста, а й Буковини (регіональний туристичний кластер Буковина-Поділля). Про деталі робочої поїздки розповідали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Петро Ротар, директор департаменту економіки Світлана Хімійчук, начальник відділу економічного розвитку громади Наталія Філатова, туроператори «Навколо світу» (Ольга Савка) та «Круїз-2000»(Ігор Кирєєв).

У склад нашої делегації увійшли фахівці та консультанти-перкладачі від Чернівецької та Хотинської міської ради. Окрім кластеру Буковина-Поділлля, на національному стенді під гаслом «Magic Ukraine» нашу країну представили Автономна Республіка Крим, Дніпропетровськ, Київ, Севастополь, Одеса, Черкаси, Львів, Донецьк, Харків та Луцьк.

На церемонії відкриття форуму 5 березня була присутня канцлер ФРН Ангела Меркель, що свідчить про підвищену увагу в ФРН до туристичної галузі. А в офіційному відкритті стенду від України взяли участь голова Державного агентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова та радник-посланник посольства України в Німеччині Павло Попов.

Наш регіон був яскраво представлений друкованою рекламною продукцією: буклети, путівники, флаєри, мапи, візитівки. А з особливою атмосферою гостинності нашого краю відвідувачі виставки могли познайомитись завдяки відеороликам та фотофільмам про Буковину та Чернівці, а саме: про активний туризм і відпочинок в Мигово та «Аква Плюс», про найцікавіші події та об’єкти буковинського краю, серед яких перлина буковинської етнікі – «Маланка-фест». На головному стенді України з 8 по 10 березня протягом години відбувалася презентація туристичного потенціалу, різних маршрутів, культурного надбання та прикладного мистецтва краю. Туристичні оператори «Навколо світу» та «Круїз-2000» розробили туристичні маршрути по місту та області, з врахуванням отримання туристами особливих вражень та емоцій від відвідування нашого краю. Тому були презентовані маршрути активного та екстремального туризму, відпочинку в Буковинських Карпатах та на «Дністровській Рив’єрі», а також відвідування міста Чернівців, яке розкриває всю його унікальності та різноманітність.

Родзинкою не тільки чернівецького, а й національного стенду, стала виставка буковинської мотанки та майстер-клас з її виготовлення, який представляла народна майстриня Оксана Атаманюк.
Ця виставка – черговий крок до ознайомлення світової спільноти з туристичними ресурсами України, зацікавленості у її відвідуванні та відпочинку. За оцінкою Кельнської бізнес-школи, виставкова експозиція України увійшла в п’ятірку кращих в категорії «Європа», вагомий внесок до цього результату внесли Чернівці та Буковина, як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Довідково:

ITB Berlin – це одна з найвідоміших і популярних виставок туристичної індустрії світу. Загальна територія виставки складає біля 63 гектарів. На виставковій площі у 160 тис. кв. м розміщені 26 павільйонів зі 188 країн та з майже 11 тисячами учасників. Загальна чисельність відвідувачів в цьому році склала понад 170 тисяч чоловік. Тут представлені всі напрями та ланки створення туристичного продукту: міжнародні федерації туризму, національні та регіональні туристичні організації, туристичні й транспортні агенції, туроператори, готелі, страхові компанії тощо. Під час роботи виставки, окрім огляду стендів та обміну контактами, учасники беруть участь у семінарах, симпозіумах, зустрічах з експертами, круглих столах для преси.

Проект презентації регіону на світовому рівні підтримали окремі туристичні комплекси та фірми, а саме: «АкваПлюс», «Садниста», «Кнаус», «Мигово», «Колвік», «Гірський узвіз», «Ковчег», «Стіжок», садиби Виноградових у Долишньому Шепоті (Карпатський маршрут) та Толпигіних (відпочинок на Дністрі). Гастрономічний туризм, а саме смачну буковинську кухню, яку так полюбляють туристи, презентували підприємства ресторанного господарства міста «Гойра», «Гопачок», «Садиба» та «Чечері».

peredplata