Лісівники підготували для буковинців понад 11 тисяч ялинок, це менше, ніж торік

Лісівники Буковини планують цього року реалізувати 11650 ялинок. Зелені красуні вже готові до продажу. Купуючи їх, ви не завдаєте шкоди природі, запевняють у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства , адже деревця або спеціально виростили для новорічних свят, або ж зрубали через необхідність формування і оздоровлення лісів.

Так, на Буковині нині є більш ніж 10 гектарів плантацій ялиць та ялинок. На цих ділянках працівники лісу заздалегідь висаджують маленькі вічнозелені деревця.

Нинішнього року реалізовуватимуть новорічні дерева шість лісогосподарських підприємств Чернівецької області: Берегометське, Сторожинецьке, Путильське, Хотинське, Сокирянське та Карпатський держспецлісгоп.

Для того, щоб придбати новорічну красуню, необхідно звернутись до відділів продажу цих підприємств, або ж безпосередньо в лісництва.

Купуючи ялинку, обов’язково перевіряйте наявність бирки електронного обліку. Такий «паспорт» зі штрих-кодом містить інформацію про її походження: територію заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування.

Це запобігає обігу дерев, які зрубали браконьєри.

Детальна інформація та номери телефонів відповідальних осіб розміщені на сайті Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства за посиланням.

Загалом цього року лісівники реалізують менше ялинок, ніж торік. Для порівняння, 2020 продали 17530 дерев.

peredplata