До Чернівців доставили Вифлеємський вогонь

До Чернівців доставили Вифлеємський вогонь миру. Київські пластуни передали його провідникам поїзду, а ті доставили вогонь до залізничного вокзалу у Чернівцях. Звідси вогонь передадуть в громади області.

Це повідомляє Суспільне Буковина.

Пластуни розвозитимуть вогонь до громад області, доставлять до лікарень та дитячих будинків.

Вифлеємський вогоньСуспільне Буковина. Вифлеємський вогонь у фоє вокзалу.

Після 19 грудня вогонь доставлять до церков, звідки його зможуть взяти віряни. Про це у коментарі Суспільному Буковина сказала координаторка проєкту Пласту в Чернівецькій області Ірина Спіжавка.

Цього року до акції вперше долучилася “Укрзалізниця”, провідники потягів доставляють вогонь до 22-х областей та до трьох міст на Сході України.

Довідково:

  • 12 грудня до Києва з Австрії прибув Вифлеємський вогонь миру. Щороку австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі та везуть його літаком до Австрії. Далі естафету передають сусіднім країнам.
  • Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році.
  • Пласт — українська скаутська організація. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді.

Джерело: Суспільне

peredplata