У Чернівцях влада обіцяє звести спортивний комплекс, палац водних видів спорту та льодову арену

Сучасний багатопрофільний спортивний комплекс розпочнуть зводити у Чернівцях уже наступного року. Проєкт реалізують у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Розташують його на вулиці Хотинській поблизу гіпермаркету «Епіцентр». Для цих потреб міська рада виділила тут земельну ділянку площею майже у 6 гектарів.

Про це ішлося під час наради із представниками спортивних федерацій Буковини, яку провів перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

«Це ділянка, яка має вихід до річки Прут. Зараз вона захаращена, та дуже швидко ми її перетворимо на потужну спортивну арену. Прагнемо, аби тут могли тренуватися та проводити змагання представники якомога більшої кількості видів спорту», – пояснив Богдан Ковалюк.

За словами першого заступника голови ОДА, необхідно розробити спільне бачення того, яким має бути комплекс та його інфраструктура, тому й зібрали представників різних видів спорту.

«Ми готові врахувати вашу думку щодо того, скільки у майбутньому палаці має бути залів, які необхідні адміністративні приміщення, чи варто будувати тут також готель, облаштовувати музей спортивної слави тощо. На основі цих пропозицій будемо формувати технічне завдання до споруди», – сказав начальник Управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Іван Гешко.

Відтак, учасники наради висловили свої пропозиції до облаштування спортивного комплексу. Окрім нього, у Чернівцях наступного року реалізовуватимуть іще два амбітних спортивних проєкти – це будівництво палацу водних видів спорту на вулиці Винниченка та льодової арени на Олени Пчілки.

Джерело: Чернівецька ОДА

peredplata