У Чернівцях зупинили водія зі смертельною дозою алкоголю у крові

У Чернівцях поліція затримала водія на Range Rover, у якого зафіксували практично максимально можливу дозу алкоголю в крові – 5.0 проміле. За медичними оцінками, така кількість «градуса» вважається смертельною для людського організму.

Як повідомила Патрульна поліція Чернівецької області, камікадзе зупинили 14 грудня близько 23:00 на вул. Руській. Водій порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування з порушником інспектори помітили, що чоловік має ознаки сильного алкогольного сп’яніння. Тест показав неймовірний результат – 5,0 проміле. До речі, щоби отримати такий показник, людині потрібно випити близько двох літрів горілки.

Як звернули увагу поліціянти, допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом, – 0,2 проміле. Вже понад 3,0 проміле вважається критичним станом та алкогольним отруєнням. А ось 5,0 – це відносно смертельна доза.

На водія поліціянти склали протокол за ст. 130 (Управління транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП та винесли постанову згідно зі ст. 126 (Управління транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) КУпАП.
Джерело: https://myc.news/ua

peredplata