Перерахунок пенсій з 1 січня 2022: хто отримає більше.

 
Український президент зазначив, що держава чітко виконує зобов’язання щодо щорічної індексації пенсій.У наступному році українські громадяни віком 70 років і старші отримають доплату до пенсій.

Про це президент Володимир Зеленський овідомив у своєму щорічному посланні до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

 

«Один з моїх ключових пріоритетів — це турбота про людей поважного віку. Зокрема, ми вже втілили програму доплат до пенсій для людей, які досягли 80 і 75 років. Наступного року ми розширимо цю програму на людей, які досягли 70 років», — сказав він.

При цьому, український президент зазначив, що держава чітко виконує зобов’язання щодо щорічної індексації пенсій: з березня 2021 року були проіндексовані пенсії 7,9 млн пенсіонерів.

 

 

Крім того, згідно з його словами, вперше за багато років істотно збільшено пенсії для ліквідаторів і постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Також він підкреслив, що вперше за всі роки незалежності «узгоджено параметри обов’язкової накопичувальної пенсійної системи, яка дозволить зберігати кошти на гідну старість».

 

 

«Найближчим часом парламент розгляне відповідний законопроект», — заявив Зеленський.

peredplata