Назвали буковинські фірми, які мають право на пільговий тариф на газ.

Вісім буковинських підприємств, що виготовляють соціально значущі продовольчі товари, мають можливість споживати газ за пільговими цінами.

Таку можливість вони матимуть із лютого, повідомив заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Артур Мунтян, пише прес-служба ОДА.

За інформацією “будинку з левами”, Мінагрополітики надало право на пільги підприємствам, котрі виробляють борошно, молоко, хліб, яйця та курятину.

Вони зможуть отримувати природний газ українського видобутку приватних компаній за зниженою ціною.

Згідно постанови Кабміну, газ продаватиметься на ТБ “Українська енергетична біржа”. Тут уже розпочали прийом заявок на участь у торгах.

“Заявка, яка подається до комітету, унеможливить будь які зловживання, як зі сторони виробників, так і постачальників газу, а також забезпечить цільове використання відповідного ресурсу”, – зауважив Артур Мунтян.

Окрім того, у прес-службі уточнили, які саме підприємства мають можливість отримати пільгову ціну на газ.

Зокрема, це такі компанії:

1. АТ “Чернівецький хлібокомбінат”

2. ФОП Чоботар В.І.

3. ПАТ “Чернівецький олійно-жировий комбінат”

4. ПП СВТФ “ІЗА”

5. ФОП Олійник Марія Іванівна

6. ФОП Андрущак Юлія Іванівна

7. ТОВ “ТерешкінО”

8. ТОВ “Кадекс”.

У прес-службі додали, що ці підприємства мають право отримати пільги. Для цього вони повинні подати заявку.

Раніше повідомлялося, що нові тарифи на газ стали справжнім шоком для буковинського бізнесу. Якщо до першого січня вартість однієї тисячі кубометрів для приватних підприємств становила понад 37 тис. грн, то нині зросла у 1,5 раза.

peredplata